Környezetvédelem

Az innováció és a tiszta technológiák

Már a tervezés során, valamint járműveink életciklusának minden szakaszában a Citroën elsődleges célja, hogy korlátozza autóinak környezetre kifejtett hatását, amennyire csak lehetséges.Ennek a stratégiának a segítségével a Citroën nem csak hozzájárul a fenntartható fejlődéshez, de túl is mutat a jelenlegi környezetvédelmi előírásokon.Fontos küldetésünk, hogy tiszta technológiákat kutassunk, és ezáltal a károsanyag-kibocsátást a lehető legminimálisabbra csökkentsük. 


Az üzemanyag-fogyasztás és károsanyag-kibocsátás

A Citroën sokféle technikai megoldást használ, mellyel nem csak a járművek üzemanyag-fogyasztását, hanem a károsanyag-kibocsátást is jelentősen csökkenti. CITROËN használ sokféle technikai megoldás csökkenti az üzemanyag-fogyasztást és a károsanyag-kibocsátást.

Motorok 

A Citroën folyamatosan dolgozik a benzin- és dízelmotorok optimalizálásán (beleértve a stop-start rendszert is).

Hibrid technológia 

A dízel-hibrid hajtáslánccal a Hybrid4-ben a Citroën egyesíti a HDi dízelmotorok és az elektromos hajtás minden előnyét.

Elektromos járművek 

A teljesen elektromos modellek (a Citroën C-Zero és a Citroën Berlingo elektromos haszonjármű) segítségével a Citroën megoldást nyújt az elektromos városi közlekedéshez.


Környezetbarát anyagokA Citroën mindig is szem előtt tartotta a környezetbarát és újrahasznosított anyagok felhasználását autóinak építése során. A környezetbarátanyagok három csoportba sorolhatók:

  • Újrahasznosított műanyagok
  • Természetes eredetű anyagok (fa, növényi rostok, stb.)
  • Biológiai eredetű anyagok (polimerek, a megújuló erőforrások használata kőolaj helyett)
Ezek használata számos előnyt kínál:

Lehetővé teszi a fosszilis eredetű műanyagok felhasználásának csökkentését. Elősegíti a kutatás területén a műanyagok újrafeldolgozását, azok felhasználhatóságának kiszélesítésével.
A Citroën 2008 és 2012 között nagy mértékben növelte a környezetbarát anyagok felhasználását, és az erre költött összeget. 2007-ben a környezetbarát polimerek felhasználásának aránya mindössze 6% volt, de drasztikus lépésekkel ezt az arányt 2012-re 20%-ra sikerült növelni.

Citroën DS 5 - a követendő példa


A Citroën DS 5-ben használt műanyagok teljes súlyának (270kg) 19%-a környezetbarát polimerek felhasználásával készült (kivéve a gumiabroncsokat). A környezetbarát anyagok 30%-a természetes anyagokból, 70%-a pedig újrahasznosított anyagokból áll.

Újrahasznosítás és a környezeti ártalmak csökkentése

A Citroën több mint 15 éve indította útjára saját rendszerét a környezetvédelem jegyében. Ennek célja a szennyező anyagok környezetbarát ártalmatlanítása és a hulladékok újrahasznosítása. A Citroën a karbantartás és javítás során is komoly lépéseket tesz a szisztematikus hulladékgazdálkodás fenntartása és folyamatos fejlesztése érdekében. A szennyező anyagokat tartalmazó tartályok szakszerű tárolására és leszerelésére külön szétszerelési útmutatót hoztak létre a Citroën mérnökei.


     

     Adatkezelési szabályzatot ------- ITT  találod! :-) 
                                                                                                                                                      


Haszongépjárművek készleten, kedvező áron!