Tanulmányautók - CITROËN HYPNOS

2014.11.19.


 Citroën 2008-ban jött elő a környezetkímélő, de mégis kiemelkedő teljesítményt nyújtó hybrid-del, ami a a francia autógyártótól megszokott módon ismét megannyi kreatív megoldást hordoz magában. A különösen elegáns crossover kettős érzést kelt a szemlélődőben: vadító vonalak, robusztus termet, az autó belső terében pedig vidám színek, szokatlanul pozitív hangulatú utastér, mely az utazás és kikapcsolódás örömét hirdeti.

Kívülről megfigyelve a Citroën Hypnos magasított övvonala, markáns kerékjárati ívei és nyújtott vonalú motorháztetője okoz meglepetést, s ezt csak tetézi a fény viszonyok változásával mélyülő, ragyogó szürke árnyalata.

Beszállva a Hypnos utasterének újító szellemű felépítése ejt ámulatba. A szivárvány minden színében pompázó kagyló-szerű ülések, az egymástól spirálszerű elemekkel elkülönülő cellák, a szokatlan formájú kormánykerék különös élményt nyújtanak, s teszik felejthetetlenné az utazást.

Citroën úgy alkotta meg a hybrid autó üléseit, hogy azok igény szerint felfújhatók legyenek, s utazás közben derék- és hátmasszázzsal kényeztessék utasaikat. 

A Hypnos a különleges autók világába tartozik, ezt a tényt a nem mindennapi anyagok jelenléte is erősíti, mint például a szálcsiszolt alumínium a műszerfalon, s a finom bőrrel bevont utastér.
Citroën Hypnos vezetési élményben is képes újat hozni: a boost funkció felelős azért, hogy 9,4 mp alatt 100 km/h-ra pörögjön fel az autó, s csupán 31 mp alatt tudjunk a hátunk mögött 1 000 métert. A harmadik generációs hidraulikus felfüggesztés kimagasló komfortot nyújt, s az összkerékmeghajtás is segítségünkre van gyenge tapadású út esetén, mely funkciót a villanymotor kapcsol be. Ilyen újítás a 2 literes, 200 lóerős HDi FAP dízelmotor és a hátsó tengely vonalában elhelyezett 50 lóerős villanymotor is.


Galéria


     

     Adatkezelési szabályzatot ------- ITT  találod! :-) 
                                                                                                                                                      


Haszongépjárművek készleten, kedvező áron!