WTCC konstruktőri világbajnok lett a CITROËN!

2014.10.16.


A CITROËN elnyerte a 2014-es túraautó-világbajnokság konstruktőri díját. Első világbajnoki győzelmét aratta a márka zárt pályán amellett, hogy a WRC-ben 8 trófeát begyűjtött. Ráadásul mindezt rögtön a WTCC-n való indulás első évében, mely minden várakozást felülmúlt.

A Citroën pilótái végig domináltak a mezőnyben, s bár a pilóták között valamivel szorosabban alakul az összesített verseny, a konstruktőri cím gyakorlatilag eldőlt. Természetesen ez még nem tekinthető hivatalos eredménynek, amíg az FIA meg nem erősíti, de nem valószínű, hogy bárki vagy bármi elvehetné a Citroën méltán megérdemelt győzelmét.


A Citroën négy tehetséges pilótával vágott neki első túraautó-világbajnoki évének, köztük Sébastian Loeb-bel, aki 9 egyéni világbajnoki címet szerzett a Citroën színeiben a WRC-ben.

Az egyéni világbajnoki cím várományosa viszont továbbra is az argentin José María López, aki a legutóbbi versenyhétvégén hatalmas lépést tett a trófea megszerzése felé, ugyanis 93 pontos előnyének behozására Yvan Muller-nek már csak matematikai esélye van: a hátra levő futamokon pilótaként már csak maximum 110 pont szerezhető. Ahhoz, hogy ne López legyen a világbajnok, gyakorlatilag az kellene, hogy ne induljon a további futamokon, míg Yvan Mullernek mindent meg kellene nyernie.


Az egyéni világbajnokság állása


1. José María López 384 pont
2. Yvan Muller 291 pont
3. Sébastien Loeb 251 pont
4. Tiago Monteiro 170 pont
5. Michelisz Norbert 142 pont  


A konstruktőri világbajnokság állása


1. Citroën Total 848 pont
2. Honda 574 pont
3. Lada 334 pontGaléria


     

     Adatkezelési szabályzatot ------- ITT  találod! :-) 
                                                                                                                                                      


Haszongépjárművek készleten, kedvező áron!