CITROËN C5 X PLUG-IN HYBRID

ÚJ CITROËN C5 X PLUG-IN HYBRID

ELEKTROMOS A NAPI UTAZÁSOKHOZ,
BELSŐÉGÉSŰ A HOSSZABB UTAKRA

Árlista

MEGÉRI ZÖLD UTAT ADNIA ÖNMAGÁNAK

A C5 X plug-in hibrid változata hihetetlenül kényelmes, és a csendes és gördülékeny vezetés örömét nyújtja. Az elektromos üzemmódban rendelkezésre álló hatótáv bőségesen elegendő a mindennapi utazásokhoz. A hosszabb utak alkalmával pedig a benzinmotoré a főszerep.

Citroen New C5 X Plug-in Hybrid

TOVÁBB A ZÖLDVÁLTÓHOZ


Citroen New C5 X Plug-in Hybrid Technology

AKÁR 55 KM ELEKTROMOS HATÓTÁV

A Citroën C5 X Plug-in Hybrid elektromos hatótávolsága a felhasználók mindennapi útjainak többségét fedezi. Elektromos üzemmódban a következőket kínálja:

 • Elektromos hatótáv: 54-55 km között, az autó opciós felszereléseinek függvényében. (A hatótávolság a tényleges használati körülményektől függően változhat.);
 • Teljesen elektromos üzemmódban, akár 135 km/h sebességgel is haladhat, teljesen csendes működéssel.
 • CO2-kibocsátása 0g/km.

Akkumulátor jótállás: 70% töltőkapacitás erejéig, 8 évre vagy 160 000 km futásteljesítményre

Citroen New C5 X Plug-in Hybrid Technology

100% HATÉKONYSÁG

A legkülönfélébb használati szokásokhoz is alkalmazkodni képes C5 X PLUG-IN HYBRID hatékonyan ötvözi a 81,2 kW-os villanymotor biztosította tisztán elektromos vezetés előnyeit az Euro 6.3-as PureTech 180 Stop & Start benzinmotor által garantált nagyobb hatótávval.

 • A villanymotorral ellátott ë-EAT8 automata sebességváltó az azonnal rendelkezésre álló 360 Nm nyomaték révén figyelemreméltóan gördülékeny és kellemes vezetést biztosít;
 • 4 vezetési mód: Elektromos, Hibrid, Komfort és Sport;
 • Fogyasztás kombinált ciklusban: 1,2-1,5 L/100km, CO2-kibocsátás 27-34 g/km (WLTP);
 • Brake üzemmód: fékezéskor és lassításkor energia-visszatermelés történik, ami az akkumulátor töltésére fordítódik.
Citroen New C5 X Plug-in Hybrid Technology

KÖNNYŰ ÉS PRAKTIKUS TÖLTÉS MINDENNAP

Városban vagy otthon számos lehetőség áll rendelkezésre C5 X PLUG-IN HYBRID gépkocsija töltéséhez. Csak ki kell választania az igényeinek megfelelő megoldást.

 • Wall Box : A közterületen és egyes parkolókban rendelkezésre álló Wall Box otthonában is felszerelhető. A falitöltőről opciós Mode 3 kábel használatával 3 óra 25 perc alatt (16 A), 7,4 kW-os opciós fedélzeti töltővel pedig mindössze 1 óra 40 perc alatt (32 A) érhető el 100%-os töltöttségi szint.
 • Green’Up : erről a 14 amperes csatlakozóról az opciós megerősített Mode 2 kábellel az akkumulátor 3 óra 55 perc alatt tölthető fel/li>
 • Hagyományos csatlakozó: Hagyományos otthoni csatlakozóról a szériába kapott Mode 2 kábellel az akkumulátor 7 óra 5 perc alatt tölthető fel teljesen.

A 100 kW-os csatlakozók nem kompatibilisek az új Citroën C5 X Plug-in Hybriddel.

Citroen New C5 X Plug-in Hybrid Technology

Ë-COMFORT

VEZETÉSI ÉLMÉNY

Semmi zaj, semmi vibráció, a forgalom és a külvilág teljes kizárása a hangszigetelt* első és hátsó ablakoknak köszönhetően: a C5 X plug-in hibrid változatában maximális kényelem és csend vár bennünket. A kétféle motor egyesült erővel dolgozik azon, hogy az autó mozgása minél egyenletesebb legyen.

A villanymotorral ellátott, gyors és hatékony ë-EAT8 automata sebességváltó az azonnal rendelkezésre álló nyomatéknak köszönhetően még élvezetesebbé teszi a vezetést. Az eredmény: teljesen stresszmentes, gondtalan utazás és tökéletes nyugalom.

* Változattól függően.

Citroen New C5 X Plug-in Hybrid Technology

SEBESSÉG

130 km/h-nál az Új Citroën C5 X Plug-in Hybrid hatótávja felére csökken a WLTP által jóváhagyott hatótávhoz képest. Érdemes lassítani!

Citroen New C5 X Plug-in Hybrid Technology

HŐMÉRSÉKLET

Az éghajlati viszonyok és azzal párhuzamosan az utastér fűtése vagy hűtése hatással vannak az autó hatótávolságára.

Citroen New C5 X Plug-in Hybrid Technology

VEZETÉSI STÍLUS

A gördülékeny és a gyors váltásoktól mentes, nyugodt vezetés optimalizálja a Citroën C5 X Plug-in Hybrid akkumulátorjának hatótávját.

Citroen New C5 X Plug-in Hybrid Technology

SZÁLLÍTOTT RAKOMÁNY

A tetőn lévő tartozékok vagy az esetleges nagy rakomány súlya befolyásolja járműve üzemanyag-fogyasztását.

BŐVEBBEN A HATÓTÁVRÓL


Citroen New C5 X Plug-in Hybrid Technology

EGYSZERŰ TÖLTÉS

A Citroën C5 X Plug-in Hybrid töltése rendkívül egyszerű:

 • A töltőkábelek tárolása a csomagtérpadló alatt, egy külön erre kialakított helyen történik.
 • A gépjármű bal hátsó részén található töltőnyílásban egy visszajelző segít eligazodni a töltési folyamat során. Az egyes lépések távolról, a My Citroën alkalmazásban is nyomon követhetők.
 • Amikor a gépjármű tisztán elektromos üzemmódban közlekedik, a középső visszapillantó tükör alatt, kívülről is jól látható helyen egy kék fényű jelzőlámpa világít.
 • A töltés programozható a My Citroën alkalmazásból.
 • TÖBBET A TÖLTÉSRŐL

TÖLTÉSI MEGOLDÁSOK

Városban vagy otthon számos lehetőség áll rendelkezésre C5 X gépkocsija töltéséhez. Csak ki kell választania az igényeinek megfelelő megoldást:

 • Wall Box : A közterületen és egyes parkolókban rendelkezésre álló Wall Box otthonában is felszerelhető. A falitöltőről opciós Mode 3 kábel használatával 3 óra 25 perc alatt (16 A), 7,4 kW-os opciós fedélzeti töltővel pedig mindössze 1 óra 40 perc alatt (32 A) érhető el 100%-os töltöttségi szint. Egyes parkolókban érhető el, illetve lakóházásra is felszerelhető.
 • Green’Up : erről a 14 amperes csatlakozóról az opciós megerősített Mode 2 kábellel az akkumulátor 3 óra 55 perc alatt tölthető fel.
 • Hagyományos csatlakozó: Hagyományos otthoni csatlakozóról a szériába kapott Mode 2 kábellel az akkumulátor 7 óra 5 perc alatt tölthető fel teljesen.
 • Azért, hogy az Ön által választott töltési megoldáshoz a lehető legjobb szolgáltatást és a leghatékonyabb segítséget nyújtsa, a Citroën Wall Box falitöltője otthoni telepítéséhez professzionális támogatást nyújt, ajánlott partnerén keresztül. További információért forduljon Citroën márkakereskedőjéhez!

Citroen New C5 X Plug-in Hybrid Technology
Citroen New C5 X Plug-in Hybrid Technology

PLUG-IN HIBRID MOTORIZÁCIÓ

8 SEBESSÉGES AUTOMATA SEBESSÉGVÁLTÓ

A minden felhasználási célra alkalmas New Citroën C5 X Hybrid 81,2 kW-os motorjának köszönhetően a mindennapi utazásokhoz a 100%-ban elektromos hajtás minden előnyét egyesíti a PureTech 180 Stop & Start Euro 6.3 belsőégésű motor által biztosított hatótávolsággal a távolabbi utazásokhoz.

A villamosított ë-EAT8 automata sebességváltó sima és kellemes vezetést biztosít, a 360 Nm nyomaték pedig azonnal rendelkezésre áll.


Citroen New C5 X Plug-in Hybrid Technology

4 VEZETÉSI MÓD

A középkonzolon elhelyezett üzemmódválasztóval kiválaszthatjuk a megfelelő vezetési módot : Elektromos, Hibrid, Komfort vagy Sport. A Citroën Advanced Comfort® aktív felfüggesztés beállításai mindig a választott üzemmódhoz igazodnak..

 • Electromos : C5 X PLUG-IN HYBRID hatótávolsága az 55 km*-t is elérheti, ami a felhasználók mindennapi útjainak többségét fedezi. Mindez egy csepp üzemanyag felhasználása nélkül!
 • Hibrid : Az elektromos és a belső égésű motor közötti váltások automatikusan történnek és az optimális hatékonyságot szolgálják.
 • Komfort : A hibrid üzemmódot a Citroën Advanced Comfort® aktív futóművel kombináló komfort üzemmód még kényelmesebb felfüggesztést biztosít®.
 • Sport : A C5 X hibrid változatát a belső égésű és a villanymotor együttes használatával elért 225 LE összteljesítménynek köszönhetően különösen dinamikus viselkedés jellemzi. A Citroën Advanced Comfort® aktív futómű a jobb úttartás érdekében ilyenkor keményebb felfüggesztést biztosít.

* Elektromos hatótáv: 54-55 km között, az autó opciós felszereléseinek függvényében. A hatótávolság a tényleges használati körülményektől függően változhat.

INTUITÍV KEZELŐFELÜLET

A működés tökéletes ellenőrzése érdekében a C5 X PLUG-IN HYBRID több jól leolvasható és kimondottan felhasználóbarát interfésszel rendelkezik :

 • A digitális műszercsoporton az elektromos működésnek megfelelően a töltésszint vagy a hatótávolság és a teljesítménymérő adatai, illetve az energiaáramlási diagramok láthatók.
 • A műszerfal közepén elhelyezett érintőképernyő speciális oldalai a rendszer működési állapotát vagy az időzített akkumulátortöltés, illetve az előfűtés/-hűtés beprogramozására szolgáló felületet jelenítik meg. Ugyanitt lehet konfigurálni az elektromos hatótáv tartalékolására szolgáló e-save funkciót is. Töltés közben a képernyőn például a teljes feltöltésig hátralévő idő látható.
 • 2022-től a Citroën plug-in hibrid autói új, hasznos funkcióval bővülnek: ha az autó azt észleli, hogy a vezetője nem tölti fel az akkumulátort külső áramforrásról – s így nem tudja elektromos üzemmódban használni az autóját – a jármű figyelmeztetést küld a műszerfalon keresztül. A megfelelő gyakorisággal feltöltött, elektromos üzemmódban használt autóknak lényegesen alacsonyabb az üzemanyag-fogyasztása és a károsanyag-kibocsátása, mint a kizárólag belső égésűként használt autóknak, így olcsóbb az üzemeltetésük, és kisebb a környezeti terhelésük. A funkció a C5 Aircross és a C5 X plug-in hibrid változatain érhető el.

Galéria


Várjuk megkeresését bővebb információval, kérdéseivel, észrevételeivel kapcsolatosan. Amennyiben szerviz szolgáltatásunkat venné igénybe, kérjük a 'Bejelentkezés szervizre' menüpont alatt található űrlap kitöltésével jelezzen nekünk. Kárbejelentés esetén a 'Szolgáltatások' menüpont alatt található 'Kárügyintézés' oldalon léphet velünk kapcsolatba. Felhívjuk figyelmét, hogy a weboldal kapcsolat menüpontjában elküldött megkeresésekre kapacitásunktól függően 1 munkanapon belül válaszolunk, sürgős esetben kérjük, keresse munkatársainkat telefonon.

Szalonjaink és szervizeink címeit és elérhetőségeitIDE KATTINTVA tekintheti meg.

Munkatársaink elérhetőségeit ITT TALÁLOD!

E
L
É
R
H
E
T
Ő
S
É
G
E
K